22 maja 2009, 11:39
Bardzo polecam ma dużo witamin i jest bardzo zdrowy,ale też i lekko strawny. Dobry na odchudzanie..
Składniki: 60 dag groszku cukrowego, 4 wątróbki drobiowe, 2 dag masła, łyżka octu balsamico, szalotka, 2 łyżki oleju arachidowego, łyżeczka oleju z orzechów włoskich, 2 łyżki czerwonego octu winnego, sok z cytryny, sól, pieprz.
Wykonanie: Groszek umyty gotować al dente 10 minut w osolonym wrzątku. Szalotkę obrać, drobno posiekać. W miseczce dokładnie wymieszać oba oleje oraz czerwony ocet winny i szalotkę. Wątróbki smażyć na maśle na dużym ogniu 3 minuty. Zdjąć z patelni, ostudzić, pokroić w paski. Sos ze smażenia połączyć z octem balsamico. Groszek i wątróbkę polać sosem winegret oraz sosem ze smażenia, wymieszać.
Czas: 35 minut
Ilość: 4