Archiwum 23 lutego 2009


Łosoś z owocową salsą
Autor: ania121982
23 lutego 2009, 18:00

Znowu zachwyciła mnie rybka, polecam spróbować. Na taneczną nutkę...:),:)

Składniki: 4 dzwonki łososia, 1,5 łyżeczki pieprzu, 2 łyzki soku z cytryny, 125 ml soku z limonki, olej do smażenia. Salsa: 3 połówki brzoskwini z puszki, 4 plastry ananasa z puszki, 3 cebulki dymki, 2 łyżki soku z limonki, 1 łyżeczka cukru, sól

Wykonanie: Łososia rozmrożonego posypać pieprzem i ułożyc w misce. Polać wymieszanym sokiem z cytryny i wstawić do lodówki na 2 godziny. Cebulę dymkę posiekać, ananasa i brzoskwinie pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki salsy wymieszać z sokiem z limonki, cukrem i doprawić solą do smaku. Łososia smażyć po 5 minut z każdej strony na złoty kolor. Podawać z salsą owocową.

Czas: 2,5 godziny

Ilość: 4