Archiwum 03 kwietnia 2009


Surówka z kapusty pekiskiej
Autor: ania121982
03 kwietnia 2009, 11:20

Kapusta pekińska jest teraz rozpowszechniona więc taka surówka jest super. A teraz już wiosna, to coraz taniej.

Składniki: mała kapusta pekińska, 2 pomidory, 2 łodygi selera naciowego, łyżka posiekanego koperku. Sos: 6 łyżek śmietany, 2 łyżki sosu sojowego, 1/2 łyżeczki brązowego cukru, sól, pieprz.

Wykonanie: Śmietanę połączyć z sosem sojowym, doprawić cukrem, pieprzem i solą. Kapustę oczyścić i pokroić w paski. Pomidory sparzyć i ostudzić w zimnej wodzie. Po zdjęciu przeciąć na pół i usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostkę. Oczyszczony seler drobno posiekać. Warzywa posypać koperkiem i polać sosem, wymieszać.

Czas: 45 minut

Ilość: 5